preskoči na sadržaj
JAVNI POZIV ZA JEDNODNEVNE IZLETE
NATJEČAJ
Priloženi dokumenti:
Natjecaj za biologiju i RN-u.docx

GARDEROBNI ORMARIĆI - NOVO!

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalazi obavijest o plaćanju garderobnih ormarića. Rok isporuke je 45 dana od dana uplate. Nakon što uplatite uplatnicu, javite u tajništvo Škole podatak o naručenome garderobnome ormariću.

POMOĆNICI U NASTAVI

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14 i 7/17 ) i sukladno uvjetima projekta Prsten potpore u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava UP.03.2.1.03 "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III" koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020, OŠ BISTRA, Poljanica Bistranska, Bistranska 30,  objavljuje

 

 

NATJEČAJ

za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi

 

 

CILJ PROJEKTA

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

 

Više o natječaju pročitajte u dokumentu ispod.                                                                                      

Priloženi dokumenti:
POMOCNICI U NASTAVI.docx

POSJETI

KNJIŽEVNI  SUSRET  S  HRVOJEM  KOVAČEVIĆEM

 

 

Učenici trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Bistra 16. listopada sa svojim učiteljicama sudjelovali su na književnom susretu s dječjim književnikom Hrvojem Kovačevićem. Književni susret održan je u dvorani Kulturnog centra Bistra, a organizirale su ga knjižničarke općinske i školske knjižnice. Književni susret trajao je jedan sat. Učenici su došli organizirano školskim autobusom.

 

Hrvoje Kovačević je završio studij arhitekture ali nikada nije radio taj posao. Bavio se karikaturom. Na samom početku doznali smo podatke  o njegovom rođenju, odrastanju, školovanju i početcima književnoga stvaralaštva. Njegov prvi roman za djecu „Maštalac“ je kasnije preimenovan u „Tajnu ribljeg oka“. Pisac je ispričao djeci čime se sve bavio u životu, kako je odlučio biti pisac i na čemu radi ovih dana. Hrvoje Kovačević napisao je niz knjiga za djecu koje u svom naslovu imaju riječ „tajna“ ( Tajna tužnog psa, Tajna crne kutije, Tajna mačje šape, Tajna zlatnog zuba, Tajna graditelja straha...).

Djeca su pokazala veliki interes za sadržaj romana, a posebno ih je zanimalo zašto većina romana počinje s riječju tajna. Književnik je strpljivo odgovarao na sva  njihova pitanja objašnjavajući kako ideje za pisanje dolaze od svakodnevnih događaja iz stvarnog života a koje zatim preoblikuje i proširuje stvarajući priču ili roman. Na kraju je podijelio potpise a učenici su pljeskom zahvalili dragom gostu poželjevši novi književni susret.

Teško je reći je li bilo zanimljivije Hrvojevo pripovijedanje ili dječja pitanja. Čak i na ona koja su se ponovila više puta pisac je svaki put strpljivo ponovno odgovorio. Učenici su bili vrlo motivirani i izvrsno pripremljeni.

 

Učiteljica Sandra Škrlin

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSIGURANJE

Usporedbom pristiglih ponuda, na sjednici školskog odbora, jednoglasno je odobrena ponuda Croatia osiguranja zbog najpovoljnijih uvjeta pružanja osiguranja učenika. Odabrana je godišnja premija od 30,00 kuna po učeniku kao najbolje i najkvalitetnije ponude. 

Priloženi dokumenti:
PONUDA 2017.2018..pdf

NATJEČAJ
NATJEČAJ-ZAKUP ŠK PROSTORA

Natječaj u cijelosti pročitajte OVDJE.

NATJEČAJ - PRIJEVOZ

Ravnatelj Osnovne škole Bistra donio je Odluku o raspisivanju pozivnog natječaja za prijevoz učenika u kino, kazalište i terensku nastavu.

Detalje pročitajte OVDJE.

OBAVIJEST UDŽBENICI
OBAVIJEST- BESPLATNI UDŽBENICI- GRAD ZAPREŠIĆ
OBVEZNI UDŽBENICI 2017./2018.

Popis obveznih udžbenika za školsku godinu 2017./2018. nalazi se s lijeve strane ispod jelovnika!

UDŽBENICI

OSNOVNA ŠKOLA BISTRA

 

OBAVIJEST UČENICIMA KOJI SU OSTVARILI

PRAVO NA BESPLATNE UDŽBENIKE-GRAD ZAPREŠIĆ

 

Učenici koji su ostvarili pravo na besplatne udžbenike (preko Grada Zaprešića) vraćaju  udžbenike u tajništvo Škole u ponedjeljak, 19.06.2017. i u utorak, 20.06.2017. u vremenu od 7-15 sati.

 

UČENICI NE TREBAJU VRATITI SLIJEDEĆE UDŽBENIKE:

1. razred

MATEMATIKA 1-udžbenik za prvi razred osnovne škole

P KAO POČETNICA-1. dio i P KAO POČETNIKA-2.dio

2. razred

MATEMATIKA 2-udžbenik za drugi razred osnovne škole

3. razred

MATEMATIKA 3-udžbenik za treći razred osnovne škole

4. razred

MATEMATIKA 4-udžbenik za četvrti razred osnovne škole

 

Obavijesti o podjeli udžbenika za školsku godinu 2017./2018. objavljivat ćemo na mrežnim stranicama Škole.

 

                                                                                  Tajništvo

  •  
  •  
  •  

OSNOVNA ŠKOLA BISTRA

 

OBAVIJEST UČENICIMA KOJI SU OSTVARILI

PRAVO NA BESPLATNE UDŽBENIKE-GRAD ZAGREB

 

Obavještavaju se roditelji i učenici  koji su ostvarili pravo na besplatne udžbenike (preko Grada Zagreba)  da udžbenike od ove školske godine vrate u tajništvo Škole u srijedu 14.6.2017.  i u petak 16.06.2017. u vremenu od 7-11 sati.

Zahtjev za besplatne udžbenike (Obrazac 1.)  za učenike s prebivalištem u Gradu Zagrebu za školsku godinu 2017./2018. roditelj predaje u Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Ilica 25-osobno ili poštom do 23. lipnja 2017. do 12 sati. Učenici čiji je zahtjev podnesen nakon navedenog roka dobit će udžbenike u drugom krugu podjele udžbenika. Obrazac i ovjereni popis udžbenika možete podići  u tajništvu Škole.

 

 

Tajnica Škole:

Vjekoslava Špoljar Kurek

OFFICE 365

 

Office365 usluga omogućuje suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu. Besplatna je za  sve učenike i učitelje jer je potpisan ugovor između našeg Ministarstva, CARNet-a i Microsofta Hrvatska kojim se reguliraju uvjeti korištenja Microsoft Officea-a za učenike i nastavnike srednjih i osnovnih škola u Hrvatskoj. Tim je ugovorom omogućen besplatan Office 365 za škole za učenike i učitelje (instalacija na pet različitih računala i pet mobilnih uređaja). Osim toga, svi spomenuti korisnici dobivaju pristup e-pošti s 50 GB prostora, spremniku u oblacima OneDrive od 1 TB, uporabi društvene mreže Yammer, servisu Lync kojim su omogućene audio i/ili video konferencije i razmjena brzih poruka te alatima Microsoft Office-a u oblaku: Word, Excel, PowerPoint i OneNote. Svim ovim mogućnostima možete pristupiti putem svojega korisničkog računa na CARNet-u.

 

Priručnik koji je izdan je za sve početnike, učenike, učitelje i nastavnike kao i sve one koji još uvijek nisu pristupili a željeli bi početi koristiti Office 365. Besplatno ga preuzmite na ovom linku.

Adresa na kojoj možete pristupiti usluzi je office365.skole.hr, dok se za pomoć možete uvijek obratiti CARNet-u na e-adresu helpdesk@carnet.hr.

OBAVLJANJE POSLOVA ZAŠTITE NA RADU
NATJEČAJ ZA PRIJEVOZ UČENIKA
ŠKOLSKA DVORANA - NATJEČAJ
Priloženi dokumenti:
NATJECAJ ZA DVORANU.docx

OBAVIJEST RODITELJIMA

PROJEKT "Osiguranje prehrane djece u osnovnim školama za školsku godinu 2016/2017.

Temeljem primljene obavijesti od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“, obaviještavam Vas da se svi podnošeni zahtjevi koji se nisu našli na popisu Krajnjih korisnika projekta koji je poslan školama, mogu javiti Zakladi pisanom zamolbom (prihvatiti će se i rukom pisana zamolba kao i e-mailom upućena zamolba na adresu potpore.fo@zhzd.hr), uz obavezan navod i obrazloženje posebno opravdanih razloga zašto nisu uspjele (dostavili svu potrebnu dokumentaciju). Zamolbe, zajedno s dokaznom dokumentacijom predaju obitelji direktno prema Zakladi, u skladu sa navedenim kriterijima za dokaznu dokumentaciju, s kojima su škole upoznate. Nadalje, za slučaj učenika koji su imali potpunu dokumentaciju, a nisu se pogreškom našli na popisu Krajnjih korisnika, temeljem obavijesti Zaklade, također vrijedi da se moraju obratiti direktno Zakladi sa potrebnom dokumentacijom. Dakle, svi učenici koji nisu na popisu Krajnjih korisnika projekta, mogu se direktno obratiti Zakladi u svrhu dobivanja subvencije školske prehrane zaključno do 30. studenog 2016.

Također, u slučaju da pojedine obitelji, tj. podnositelji zahtjeva koji nisu stekli status Krajnjih korisnika projekta zahtijevaju od Županije povrat predanih zahtjeva i dokazne dokumentacije, na njihov zahtjev one mogu biti vraćene.

Ukoliko podnositelji zahtjeva koji nisu na popisu imaju upite vezane za razloge odbijanja njihove dokumentacije, neka se jave u tajništvo škole, koje će prikupiti upite te ih proslijedi na prethodni mail.

GARDEROBNI ORMARIĆI

Obavještavamo roditelje učenika kako je Učiteljsko vijeće OŠ Bistra donijelo odluku da se garderobni ormarići mogu kupiti od tvrtke Matmetal Sistem d.o.o. po cijeni od 312,50 kn s PDV-om. Izjava o namjeri kupovine garderobnog/ih ormarića priložena je ovom dokumentu te ju potpisuje svaki roditelj koji ima namjeru kupnje.

KOLIKO JE SATI?
 


KUĆNI RED


Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


KAD ZVONI?

PRIJE PODNE

SAT

VRIJEME SATA

ODMOR

1.

7.40 – 8.25

5 ˊ

2.

8.30 – 9.15

15ˊ

3.

9.30 – 10.15

10ˊ

4.

10.25 – 11.10

5.

11.15 – 12.00

6.

12.05 – 12.50

10ˊ

 
 

POSLIJE PODNE

SAT

VRIJEME SATA

ODMOR

1.

13.00 – 13.45

2.

13.50 – 14.35

10ˊ

3.

14.45 – 15.30

10ˊ

4.

15.40 – 16.25

5.

16.30 – 17.15

6.

17.20 – 18.05

 

 

 


VAŽNE POVEZNICE


Tražilica

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Knjižnice

Časopisi

Udžbenici

ZANIMLJIVOSTI


Arhiva dokumenata

Forum
preskoči na navigaciju